Potträningsdagbok – Dag 11 utvärdering


Idag, på barnets 18-månadersdag, hände det! Inte en enda olycka på hela dagen!! Inte en droppe kiss någon annan stans än i potta/toalett. Detta trots att barnet inte ville ha sovblöja när hen skulle sova i vagnen ute medan storasyskonet lekte av sig på lekplatsen och vaknade långt innan hen hade möjlighet att gå på pottan pga utomhus och minusgrader.

Elva dagar med potträning och redan en olycksfri dag. Såklart kommer det komma många dagar med olyckor under många år framöver. Så är det. Små barn kan vara så otroligt uppe i en lek att de glömmer av sig, oavsett om de varit blöjfria i två månader eller två år. Men denna dag är något stort ändå!

fram tills idag så har barnet inte riktigt klarat av att ha framförhållning vid kissnödighet utan sagt till när det kommer några droppar i kalsongerna. Men idag har hen sagt till innan det kommit och hållit sig tills hen är på potta/toa. Hen sa även till om bajsnödighet och avklarade det på toaletten. Så otroligt härligt för vårt barn att få och kunna ta ansvar för sin egen kropp – och så härligt för oss alla att slippa blöjor, sanering och golvtorkande.

Plan för framtida dagar:

  • fortsätta trappa upp svårighetsgraden genom att göra utflykter och vistas utanför hemmet.
  • leta fram vår Potette Plus (ihopvikbar resepotta) som kommit bort i flytten då den kommer behöva finnas inom räckhåll när vi lämnar hemmet.