Blöjreturen


Vad är Blöjreturen?

Blöjreturen är ett projekt startat av Blöjupproret under 2020. Syftet är att skänka donerade blöjor till personer som önskar använda tygblöjor men som känner att de inte har råd att köpa. 

Donera blöjor

Tygblöjorna som doneras ska vara i användbart skick, vilket innebär hela och rena (mindre fläckar och missfärgningar är ok, likaså slapp resår och trasiga knappar/kardborre).

Blöjreturen tar emot blöjor av alla dess slag oberoende av märke och sort. Även äldre blöjor accepteras. 

Vem som helst kan donera blöjor till Blöjreturen och vi står för frakten en gång per år. Det går även bra att lämna blöjor på olika event som Blöjupproret anordnar eller i Eslöv där Blöjreturen har sin bas.

Har du blöjor att donera? Maila blojreturen@blojupproret.se, eller kontakta oss via vår Facebooksida. 

När du skriver till oss kommer du i kontakt med Frida som är ansvarig för Blöjreturen. Hon kommer be dig paketera och väga blöjorna, skicka till oss hur mycket de väger så köper vi frakt och mailar fraktsedeln. 

Ansökan

Blöjreturen är tyvärr inte öppen för ansökningar just nu.

När Blöjreturen har mottagit tillräckligt med donerade blöjor öppnar vi ansökningstiden här på hemsidan. Perioden är ca 1 månad beroende på hur många ansökningar vi har fått in. När ansökningsperioden avslutats går en jury igenom ansökningarna och beslutar om vem som kommer få en gåva. Inga krav ställs på de sökande, mer än att hen har ett blöjbarn och bor i Sverige då vi inte har möjlighet att skicka till utlandet på grund av höga portokostnader.

I ansökan anges bla barnets vikt, användarens erfarenheter och motivering. 

Mottagare

När juryn har beslutat om vem som ska mottaga gåvan kontaktas familjen och ett kontrakt får signeras. I kontraktet står att familjen bara får en gåva och därför inte får söka igen, att man förstår att blöjorna mottages i befintligt skick och att dessa inte får säljas vidare. När blöjorna inte längre används ska de antingen doneras tillbaka till Blöjreturen eller skänkas till någon annan som är i behov. 

Gåvan är helt gratis och Blöjreturen står för frakten.

Följ oss på vår Facebooksida för att inte missa uppdateringar och när ansökningen är öppen. Där finns även mer bilder på hur gåvopaket kan se ut, formuläret och lite annat smått och gott.

Stödja Blöjreturen

Vill du stödja Blöjreturen men inte har blöjor att donera? Nu tar vi även emot penningdonationer. Pengarna går då till att köpa frakter och material som behövs till reparationer. Använd gärna vår Qr-kod för Swish eller kontakta oss för bankgiro-nr. 

Tack för din gåva!