Lucka 17: Disanas knytblöjor


Knytblöjor är flexibla i storlek och passar från nyfödd till slutet av blöjperioden. Storleken anpassas genom att man viker ner tyget så att det passar just ens bebis. De är mjuka och stretchiga och sitter bra runt bebisen kropp.

Blöjan stängs med hjälp av två band som korsas bakom ryggen och knyts ihop på bebisens mage (därav namnet “knytblöjor”).

För att öka uppsugningsförmågan använder man inlägg som placeras mellan tyglagren eller ovanpå, beroende på vad man själv föredrar. Det finns speciella inlägg från samma märke som är tänkta att användas tillsammans med knytblöjorna men egentligen kan man ta vilka inlägg och tygbitar som helst som man har hemma eller finner lämpliga.

Knytblöjor är prisvärda i inköp. Eftersom de är gjorda av 100 % ekologisk bomull kan de tvättas på hög temperatur och till och med kokas. De utgör det uppsugande lagret i ett blöjsystem och kräver ett yttre skal av antingen ull eller pul som håller vätan inne.

Här kan du titta på ett filmklipp som visar hur denna blöja fungerar.


Finns att köpa hos:

Tygblojan

Lillaeko

Miiminki

Pyrus