Potträningsdagbok – Dag 3 utvärdering


Igår konstaterade jag att vi behövde minst en dag till innan vi gick vidare till nästa steg. Men så flöt hela förmiddagen på utan en enda olycka med två stora kissar på pottan. Sen middagsvila som var låååång, och även efter den en torr sovblöja och en stor kiss på toaletten efter uppvaknande.

Jäklar vad bra det gick. Barnet sa till i tid och höll sig tills hen var på pottan och det var inte femtioelva småkissar utan ett par rejäla. Jag började diskutera med maken om vi inte skulle ta på byxor redan på eftermiddagen, om inte annat vore det ju bra om barnet hann vara på nästa steg både en eftermiddag och en förmiddag innan jag åker till jobbet efter lunch imorgon och min man blir ensam med barnen resten av dagen.

Sen kom eftermiddags-meltdown med två ungar som fick mellis lite för sent. Treåringen kraschade totalt och vi lyckades till slut locka honom till bordet med löfte om en fruktdrycks-tetra. Får storasyskonet så vill såklart lillasyskonet ha med. Och efter 2,5dl fruktdryck snabbt klunkats ner i den lilla 11kg-kroppen så ballade urinproduktionen ur totalt och likaså potträningen. Plötsligt hade vi olycka på olycka och vikisarna gick åt som smör i solskenet för att torka upp allt.

 

Dagens framgångar:

  • Förmiddagen funkade kanonbra, inte en enda olycka!
  • Clementiner funkar mycket bättre än fruktdryck ur kontinenssynpunkt

 

Dagens lärdomar:

  • Det funkar verkligen inte att potträna ett litet barn som hällt i sig fruktdryck (möjligen är melon lika jäkligt)

 

Plan för imorgon:

Testa att gå vidare till nästa nivå och därmed ta på löst sittande byxor (utan underbyxor).