Bindoteket

Bindoteket

Precis som engångsblöjor så slängs en stor mängd mensskydd varje år. Som tur är får fler och fler upp ögonen för även mensrelaterade flergångsprodukter, så som menskopp, tygbindor och tygtampong.

Därför har vi satt ihop ett mixpaket med bidrag från våra samarbetspartners; Fluffhimlen, Creation by Ida, Eco Mini och Imse i flera olika storlekar att prova på.

Efter en förlossning krävs det för de flesta lite kraftigare skydd som man kanske inte använder vid en vanlig menstruation. Därför har vi satt ihop tygbindepaket med bindor i extra stora storlekar.

Det som krävs för ett lån är ett medlemskap i Blöjupproret (för att bli medlem klicka HÄR).

Utöver det står låntagaren även för frakten när paketet skickas till nästa låntagare eller tillbaka till oss. Vi tar även ut en deposition på 250 kr under lånetiden som återbetalas när bindorna kommit fram till nästa låntagare eller till oss i godkänt skick. Ett lån pågår i 1 månad, varefter det är möjligt att förlänga med ytterligare en månad vid behov och beroende på kö. Viktigt att utlåningsreglerna efterföljs under låneperioden. Läs mer HÄR

Ett lån av tygbindor kan med stor fördel kombineras med en hyra av nyföddblöjor. Mer om det kan du läsa HÄR.

Formulär Lån Tygbindor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mix-paketet
Förlossningsbindor