Events

Tygblöjeveckan

Tygblöjeveckan (Real Nappy Week) är en internationell kampanj som vill sprida infomration om, och väcka intresse för tygblöjor som alternativ till engångsblöjor. Veckan grundandes år 2000 av Women's Environment Network och har sedan dess bara vuxit och vuxit och firas numera över hela världen. Veckan faller på lite olika datum varje år, men brukar inträffa mellan april-juni. 
Barnvänligt

En barn- och babymässa om tygblöjor och annat fluff för alla kompetenta barn och deras lyhörda föräldrar.

Mässan har arrangerats flertalet tillfällen antingen fysiskt i en central stad, eller online som ett facebookevenemang. Blöjupproret, våra samarbetspartners, flertalet föreläsare och andra aktörer är med och ställer ut för att vi ska ha en så informationsrik, händelserik och festlig stämning som möjligt!

Fluffrosetten

Fluffrosetten - The Swedish Cloth diaper Awards är Svergies gala för att hylla tygblöjor, tygblöjeöretag och alla i communityt runtomkring! I början av nytt år startar först en nomineringsperiod där svenska folket får nominera sina favoritblöjor och tillbehör inom olika kategorier. Därefter sker en röstningsperiod runt tygblöjeveckan där alla får rosta på sina favoriter bland de nominerade. Evenemanget avslutas med en gala på Blöjupprorets instagram där finalisterna publiceras, alla vinnarna håller tacktal och får diplom för sitt arbete.


Blöjfria dagen

Blöjfria dagen är en högtid som inträffar någon gång under sommarperioden i Sverige. Dagen går ut på att sprida information om EC/babypottning och tidig potträning, samt är en dag för er föräldrar att våga ta steget mot blöjfria småbarn tillsammans med hundratals föräldrar landet över. Vi diskuterar med- och motgångar, EC-positioner och har en generellt peppig dag där vi uppmuntrar alla föräldrar att någon gång under dagen våga prova erbjuda ert barn pottan/toan istället för en blöja. 

Årsmöte

Årsmötet är ett årligt event i föreningen där vi går igenom verksamhetsberättelsen och ekonomiska berättelsen från året som varit, samt blickar framåt i genomgången av verksamhetsplanen för kommande valperiod och väljer in den ny styrelsen som ska utveckla föreningen vidare.